Biyografi

Author Picture

Semih Kaplanoğlu

Semih Kaplanoğlu 1963 yılında İzmir’de doğdu. Çağdaş Türk sinemasının en önde gelen yönetmenlerinden biri olan Kaplanoğlu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde sinema okudu.

Bal filmiyle 60. Berlin Film Festivali’nde aldığı Altın Ayı Ödülü başta olmak üzere filmleri birçok ulusal ve uluslararası festivalde ödüller aldı.

Kaplanoğlu, 1987-2003 arasında çeşitli dergilerde plastik sanatlar ve sinema üzerine yabancı dillere de çevrilen makaleler yazdı.

Semih Kaplanoğlu, Avrupa Film Akademisi ve Asya-Pasifik Screen Akademi üyesidir.

 

Filmografi

2017: Buğday

2013: Devran

2010: Bal

2008: Süt

2007: Yumurta

2005: Meleğin Düşüşü

2001: Herkes Kendi Evinde

Kitapları

Karşılaşmalar (Öykü)

Yusuf’un Rüyası (Söyleşi)